November 2013: normale temperatuur, zeer nat en somber

November had twee gezichten. De eerste helft van de maand was uitermate wisselvallig en nat, de tweede helft verliep overwegend droog en rustig.

Temperatuur
De gemiddelde maandtemperatuur komt in Wilhelminadorp uit op 7.5 graden, dat is precies gelijk aan het langjarig gemiddelde.
 Vorstdagen (minimumtemperatuur <0.0 graden) kwamen in Zeeland niet voor. In Wilhelminadorp kwam het op twee dagen tot vorst aan de grond, in Westdorpe daalde in zes nachten de temperatuur aan de grond tot onder nul met als laagste waarde -3.6 graden op de 23e.


De hoogste temperatuur werd ditmaal bereikt in de nacht van 6 op 7 november: zowel in Westdorpe als in Wilhelminadorp werd het 14.5 graden. 
De laagste temperatuur werd gemeten in de avond van 20 oktober toen tijdens natte sneeuw de temperatuur in Westdorpe daalde tot 0.3 graden.


Neerslag
Gemiddeld over Zeeland viel 130.1 mm tegen 85.1 mm normaal. De maandsommen liepen uiteen van 175.3 mm in Middelburg tot 100.0 mm in Westdorpe. Landelijk was de Zeeuwse hoofdstad het natste plekje van Nederland, de minste regen viel in Enschede: 68.1 mm.

Zon
De zon scheen in Wilhelminadorp 47.2 uren tegen 68.7 uren normaal. Vlissingen meldde 53.7, Westdorpe 48.2 uren zon. Opvallend somber was het op de luchthaven bij Maastricht met 32.5 uren zon. In Nieuw Beerta was het met 71,5 uren zelfs iets zonniger dan normaal.