Maart 2016: Zonnig, vrij nat en aan de koude kant

Na een record zachte winter verliep de eerste maand van de lente met in Vlissingen een gemiddelde temperatuur van 6.2 graden tegen 6.4 graden normaal, in Westdorpe was het maandgemiddelde 5.8 graden. Het was in Vlissingen slechts 0.4 graad warmer dan in februari. De gemiddelde minimumtemperatuur in Westdorpe was zelfs iets lager dan in de voorafgaande wintermaanden.
Het aantal vorstdagen (minimumtemperatuur lager dan 0.0 graden) liep in Westdorpe nog op tot 10, in Vlissingen kwam geen enkele vorstdag voor.
De hoogste temperatuur werd op 26 maart in Westdorpe gemeten: 14.9 graden. De laagste temperatuur was daar
-2.9 graden op 1 maart.

De zon scheen in Vlissingen 169.6 uren tegen 134.2 uren normaal. In Westdorpe scheen de zon 153.2 uren.
Het zonnigst was het in Hoek van Holland met 174.6 uren zonneschijn, het somberst op de luchthaven bij Maastricht waar de zon 118.3 uren scheen.

Gemiddeld over Zeeland viel 78.8 mm tegen 61.0 mm normaal. De maandsommen lopen uiteen van 56.7 mm in Anna Jacobapolder tot 103.1 mm in Cadzand. Het is opmerkelijk dat de meeste regen aan de kust is gevallen, normaal is de kuststrook in maart droger dan verder landinwaarts. Landelijk was Cadzand het natste plekje, in Oss viel maar 35.0 mm.