April 2017: vrij droog en zonnig

Met in Vlissingen een gemiddelde temperatuur van 9.4 graden tegen een langjarig gemiddelde van 9.2 graden was april daar iets warmer dan normaal. Het was 0.6 graden warmer dan in de record zachte maand maart van dit jaar. In Westdorpe echter was het met gemiddeld 9.0 graden tegen 9.3 graden normaal juist iets te koud, een gevolg van de vele vrij koude nachten daar. Zo was de gemiddelde minimumtemperatuur in Vlissingen 6.6 graden tegenover 3.2 graden in Westdorpe. Verder was in Westdorpe april 0.3 graden dan de voorafgaande maart. Terwijl normaal de temperatuur stijgt gedurende de maand werd het nu steeds kouder.
De hoogste temperatuur werd op 9 april in Westdorpe gemeten: 22.9 graden. Op 20 april daalde de temperatuur daar tot -2.7 graden.

In Westdorpe kwamen twee vorstdagen (minimumtemperatuur <0.0 graden) voor. Op 16 dagen daalde de temperatuur aan de grond daar tot onder nul met als laagste waarde -7.7 graden op 20 april.
In Domburg en Westdorpe kwamen twee warme dagen (maximumtemperatuur 20.0 graden of meer) voor, in Vlissingen kwam de temperatuur op een dag boven de 20 graden.

Gemiddeld over Zeeland viel 23.8 mm neerslag tegen 42.5 mm normaal. De maandsommen liepen uiteen van 14.0 mm in Westkapelle tot 40.2 mm in Rilland.
Het droogst was het in Hengelo met 12.0 mm, de meeste regen viel in Appelscha: 50.7 mm.

De zon scheen in Vlissingen 229.5 uren tegen 187.2 uren normaal. Westdorpe meldde 206.5 uren zon. Het zonnigst was het in Wijk aan Zee met 242.1 uren zonneschijn, het somberst op het vliegveld bij Maastricht waar de zon 161,0 uren scheen.