Trump draait: “klimaatverandering bestaat”

President Donald Trump van de Verenigde Staten ziet klimaatverandering niet langer als een verzinsel. “Ik ontken klimaatverandering niet”, zei Trump tegen tv-zender CBS (bekijk het interview). Tegelijk betwijfelt hij of de mens verantwoordlijk is voor klimaatverandering, en hij zegt dat het klimaat “weer terug” kan veranderen.

-lees verder onder de foto-

Trump klimaatprobleem CBS 1
President Donald Trump in het programma 60 minutes van CBS.

CBS legde Trump vragen voor over het klimaat na de verwoestingen van de orkaan Michael in Florida. Orkanen lijken vaker en sterker te worden met volop schade, en ook doden, in de Verenigde Staten.

Eerder zei Trump onder meer dat klimaatverandering verzonnen was. Hij trok de Verenigde Staten terug uit het klimaatakkoord van Parijs. Dat het klimaat verandert is door wetenschappers vastgesteld. Het klimaatpanel IPCC van de Verenigde Naties sloeg vorige week nog alarm (lees het VN-rapport).