Stichting wil snuffelpalen in Zeeuws-Vlaams industriegebied

De stichting Kanaalzone Gewoon Schoon wil dat er snuffelpunten komen in de Zeeuws-Vlaamse kanaalzone. Die e-noses, elektronische neuzen, meten de luchtkwaliteit en zouden in de buurt van Sas van Gent, Sluiskil en Westdorpe moeten komen. In een petitie schrijft de stichting dat ze “industrie en gezond leven” hand in hand willen laten gaan.

Er is al ervaring met e-noses in de haven van Rotterdam. De meetpunten kunnen gevaarlijke en hinderlijke gassen waarnemen die mensen niet kunnen ruiken. Door het systeem kunnen bedrijven, gemeenten en de milieudienst sneller reageren als er gevaarlijke gassen vrijkomen.

De Port of Rotterdam legt met deze graphic uit hoe het e-noses-systeem werkt.

Lees verder: informatie van de Port of Rotterdam over e-noses