December 2018: zeer zacht, aan de natte kant en vrij zonnig

Met een gemiddelde temperatuur in Vlissingen van 7.1 graden was december een zeer zachte maand. Deze maand staat op de achtste plaats in de top tien van zachte decembermaanden sinds 1901. Normaal is 4.9 graden. In Wilhelminadorp was het etmaalgemiddelde 6.7, in Westdorpe 6.4 graden.

In Vlissingen verliep december vorstvrij, in Wilhelminadorp kwamen drie vorstdagen (minimumtemperatuur <0.0 graden) voor, in Westdorpe liep het aantal vorstdagen nog op tot negen.

De laagste temperatuur (-2.3 graden) werd daar op 26 december gemeten. De hoogste temperatuur was 14.5 graden op 2 december in Westdorpe.

Landelijk was het zonnigst in Vlissingen met 73.8 uur zon, tegen 52.1 uur normaal. Wilhelminadorp meldde 62.2 en Westdorpe 62.4 uur zonneschijn. In het noordelijk kustgebied was het het somberst, in Lauwersoog scheen de zon slechts 25.6 uur.

Gemiddeld viel in Zeeland 87.9 mm neerslag tegen 80.6 mm normaal. De maandsommen liepen uiteen van 71.0 mm in Noordgouwe tot 105.3 mm in ’s Heerenhoek. Landelijk viel de meeste neerslag in Apeldoorn: 161.4 mm. Noordgouwe was het droogste plekje van het land.