Niet eerder zo warm in februari

Opnieuw zijn weerrecords gesneuveld. Niet eerder werd het zo warm in februari als vandaag. In Westdorpe werd het 18,9 graden, waarmee het oude record in Kapellebrug, 18,8 graden, aan diggelen ging.

Met dank aan zeewind
In Vlissingen werd het 16,9, tegen 15,8 in 2004. Opvallend in Vlissingen: aan het begin van de middag schommelde de temperatuur tussen 10 en 12 graden, maar door de naar noordoost draaiende wind werd het aan het einde van de middag 16,9 graden.

Ook in Domburg een opvallend beeld: halverwege de middag was het 17,8 graden bij een zuidoosten wind. Drie kwartier later kelderde de temperatuur naar 9,7 graden bij wind van zee. .

Verderop in het land
Ook landelijk brak het record. In De Bilt was het 18,3 graden (tegen 17,3 in 1959).

De hoogste temperatuur werd gemeten in Gilze-Rijen: 19,1 graden.

26 februari:
Vandaag werd het in Westdorpe opnieuw 18.9 graden. In Wilhelminadorp werd 16.7 graden gemeten, maar dat is voor dat station geen record. De hoogste temperatuur werd op het amateurstation Domburg gemeten, 19.2 graden, en dat sluit goed aan bij de maxima langs de kust van Noord- en Zuid-Holland. Landelijk was het warmst in Eindhoven met 19.7 graden en in Wijk aan Zee met 19.6 graden. De Bilt boekte een nieuw record met 18.9 graden.

27 februari::
De derde dag met extreem hoge temperaturen. In Arcen werd het 20.5 graden en daarmee sneuvelde het record van 20.4 graden gemeten op 20 februari in Oost-Maarland. Op Terschelling werd het slechts 10.8 graden. In Zeeland draaide de wind in de ochtend al naar het zuidwesten en daardoor maxima tussen 13.9 en 17.5 graden.

IMG_7756.jpg
Mooi weer. Tijd voor een fietstochtje.