Voorjaarsstorm in de hele provincie

De hele provincie kreeg op zondag 10 maart te maken met een storm van windkracht negen. Meestal waait het aan de kust het hardst, nu werd in Vlissingen, Wilhelminadorp en Westdorpe en op alle meetpalen in de Zeeuwse wateren een uurgemiddelde van 21 tot 23 m/sec waargenomen, overeenkomend met 9 Bft. Op enkele meetpunten, zoals Cadzand, Vlissingen en Tholen liep het tien minuten gemiddelde op tot
25 m/sec, dat is windkracht 10.
Overal kwamen zeer zware windstoten voor: Westdorpe kwam tot 111, Wilhelminadorp tot 117, Hansweert tot 119 en Vlissingen tot 121 km per
uur.
Terwijl in Zeeland windkracht 9 tot 10 werd gemeten, stond er in het midden en noorden van het land nauwelijks wind, windkracht 1 tot 3. De oorzaak was een klein maar venijnig lagedrukgebiedje dat via Zuid-Holland en het midden van het land naar de Achterhoek trok. Ten zuiden van het systeem bevond zich een sterk windveld.
De laatste keer dat het boven land zo hard waaide (uurgemiddelde) was 18 januari 2007.