Ook in Zeeland nu fase 2 vanwege natuurbrandrisico

De Zeeuwse brandweer is extra alert op natuurbranden. Het is erg droog, de kans op neerslag is klein en er staat een forse bries, zegt de Veiligheidsregio Zeeland. Vanaf maandagmiddag geldt fase 2.

De brandweer vraagt aan bezoekers van natuurgebieden om geen vuur te stoken en geen sigaretten te roken. Omdat ook een stuk glas brand kan veroorzaken roept de brandweer ook op om flessen en glas in de glasbak te gooien en niet in de natuur te laten slingeren.

Het risicosysteem voor natuurbranden bestaat uit de normale fase 1 en de extra alerte fase 2. De Veiligheidsregio Zeeland heeft de fase verhoogd in overleg met natuurbeheerders, en op basis van de weersverwachtingen. Ook telt een meting mee die de Veiligheidsregio uitvoert op zijn ‘droogtemeetpunt’ op Schouwen-Duiveland.

De Veiligheidsregio Zeeland geeft op zijn website tips hoe je natuurbranden kunt voorkomen en wat je moet doen als je een natuurbrand ziet. (De tekening bovenaan dit bericht is een afbeelding uit de info van de Veiligheidsregio Zeeland).