Warmste paasdagen sinds 2011

De paasdagen van 2019 waren zeer zonnig en zeer warm. Alleen in 2011 was het nog warmer: In Westdorpe werd het toen op de eerste paasdag (24 april) 26.8 graden, op de tweede paasdag 25.0 graden. De landelijk hoogste temperatuur werd toen overigens op Goede Vrijdag in Hoek van Holland gemeten: 27.9 graden.
Dit jaar noteerde Westdorpe vier zomerse dagen op rij (vrijdag t/m maandag) met de hoogste waarde van 25.8 graden op de zaterdag. In Vlissingen en Wilhelminadorp bleef het kwik onder de 25 graden. Bijzonder was het temperatuurverloop in Domburg. Zaterdag werd het daar bij een noord-noordoostelijke wind 18.8 graden, zondag 17.6 graden. Op de tweede paasdag toen de wind de hele dag oostelijk, dus aflandig was, werd het 26.3 graden en daarmee scoorde de badplaats de hoogste temperatuur van dit paasweekeinde.