Van a t/m z: nieuwe lijst met stormnamen

De weerdiensten van Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk hebben de nieuwe lijst bekend gemaakt met stormnamen voor het seizoen 2020-2021. Het is opnieuw een mix van Britse, Ierse en Nederlandse namen.

Zeeuws
Het KNMI heeft een aantal Nederlandse namen ingebracht, en daar zitten twee namen bij met een Zeeuws tintje. Christoph is vernoemd naar Christophorus Buys Ballot uit Kloetinge, de oprichter van het KNMI. Klaas verwijst naar KNMI-meteoroloog Klaas Rienk Postma, die werkte tijdens de Watersnoodramp van 1953.

Evert verwijst naar Evert van Benthem die in 1985 en 1986 de Elfstedentocht won, en Minne naar Minne Hoekstra die de Elfstedentocht won in 1909. Verder staan de Nederlandse namen Fleur en Julia op de lijst.

Beter onthouden
De Ierse en Britse weerdienst geven stormen sinds 2015 een naam. Het Nederlandse KNMI heeft zich vorig jaar aangesloten. Door stormen een naam te geven moet het publiek waakzamer worden en waarschuwingen beter onthouden.