Januari 2022: droog en zacht

Met een gemiddelde temperatuur in Vlissingen van 5.8 graden tegen 4.5 graden volgens het langjarig gemiddelde was januari zacht. In Wilhelminadorp was het etmaalgemiddelde 5.4 en in Westdorpe 5.1 graden.

In Vlissingen kwam geen vorst voor: de laagste temperatuur was 0.9 graden gemeten aan het begin van de middag van 10 januari toen mist vanuit België binnendreef. In Domburg en Wilhelminadorp kwam één vorstdag voor met een minimumtemperatuur van resp. -0.1 en -0.2 graden. Westdorpe meldde nog vijf vorstdagen, maar op vier van die vijf dagen ging het ook om enkele tienden van graden.
De laagste temperatuur werd op 25 januari gemeten: -1.2 graden. De hoogste temperatuur werd op Nieuwjaarsdag in Westdorpe geregistreerd: 14.8 graden, voor dit station een dagrecord.

De zon scheen in Vlissingen 72.0 uur tegen 76.3 uur normaal. Wilhelminadorp meldde 65.0 en Westdorpe 61.5 uren zonneschijn. Het zonnigst was het in Hoorn op Terschelling waar de zon 76.3 uur scheen. Somber was het in Arcen met 34.6 uur zon.

Gemiddeld over Zeeland viel 38.7 mm regen tegen 69.0 mm normaal. De maandsommen lopen uiteen van 28.2 mm in Middelburg tot 46.6 mm in Tholen-stad.
De meeste neerslag werd gemeld vanuit St Anna Parochie met 95.9 mm, Middelburg is het station met de minste neerslag.

Op 31 januari stond er in Zeeland een krachtige tot harde en buitengaats stormachtige noordwestelijke wind (storm Corrie). Door hoogwater en hoge golven werd flink wat schade aangericht aan de duinen en de stranden.