Zonnigste en droogste maart sinds het begin van de metingen

Met in Vlissingen 241.8 uren zon tegen normaal 150.3 zonuren was het met grote afstand de zonnigste maart sinds het begin van de metingen in 1907. Tot nu toe was maart 2014 met 213.3 uren zon recordhouder. Wilhelminadorp meldde 245.6 en Westdorpe 234.7 uren zonneschijn. Het zonnigst was het in Voorschoten waar de zon 263.5 uren scheen, Westdorpe had het minste aantal uren zonneschijn.

Het was ook record droog. Gemiddeld over Zeeland viel 4.8 mm regen tegen 54.2 mm normaal. De maandsommen lopen uiteen van 0.8 mm in Biervliet tot 11.0 mm in Brouwershaven. Landelijk was het het droogst in Herwen en Leende met 0.3 mm. de meeste neerslag, 20.0 mm, viel in de Kooy.

De gemiddelde temperatuur was in Vlissingen 8.3 graden tegen 6.8 graden normaal. Wilhelminadorp had een etmaalgemiddelde van 8.1, Westdorpe van 8.0 graden.
Door de vele heldere nachten waren de minimumtemperaturen relatief laag en was er een grote dagelijkse gang. Zo was de gemiddelde maximumtemperatuur in Westdorpe 13.7 graden, de gemiddelde minimumtemperatuur 2.4 graden. Daar kwamen 8 vorstdagen (minimumtemperatuur <0.0 graden) voor. Wilhelminadorp meldde 2 vorstdagen, in Vlissingen kwam geen vorst voor. Woensdrecht daarentegen noteerde 15 vorstdagen en op 24 dagen heeft het ergens in ons land gevroren (in december en januari was dat op 13 dagen).

De laagste temperatuur werd op 7 maart in Westdorpe gemeten. Daar werd op 22 maart de hoogste temperatuur geregistreerd: 20.1 graden, de enige warme dag en tevens landelijk de hoogste temperatuur.