Februari 2017: zacht en aan de sombere kant

Met in Vlissingen een gemiddelde etmaaltemperatuur van 5.4 graden was februari duidelijk zachter dan het langjarig gemiddelde van 4.0 graden. In Westdorpe was de gemiddelde temperatuur 6.1 graden (normaal 3.5 graden). Dat het dit keer in Vlissingen kouder was heeft te maken met de koude januarimaand waardoor de de temperatuur van de Westerschelde daalde tot 4 graden.
Het aantal vorstdagen (minimumtemperatuur lager dan 0.0 graden) was zowel in Vlissingen als in Westdorpe slechts drie. De 10e was een ijsdag (maximumtemperatuur lager dan 0.0 graden).
De laagste temperatuur was -2.6 graden op 10 februari. De hoogste temperatuur werd daar gemeten op de 15e:
14.5 graden.

De zon scheen in Vlissingen 73.8 uur tegen 89.2 uur normaal. Westdorpe meldde 62.7 uren zon.
Het zonnigst was het in Hoorn op Terschelling met 86.3 uur zon, het somberst op de vliegbasis Gilze Rijen met 55.0 uur zon.

De laatste dagen van de maand viel er nog flink wat regen. Gemiddeld over Zeeland viel 52.8 mm tegen 53.1 mm normaal. De maandsommen liepen uiteen van 37.9 mm in Middelburg tot 78.6 mm in Philippine. Landelijk was Middelburg het droogste plekje, Hollum (Ameland) was met 106.9 mm het natst.