December 2017: zacht, zeer nat en vrij somber

Met in Vlissingen een gemiddelde temperatuur van 5.7 graden tegen een langjarig gemiddelde van 4.9 graden was december zacht. In Westdorpe was het etmaalgemiddelde 5.0 graden tegen 4.1 graden normaal. Het was voor de zevende achtereenvolgende keer dat december warmer was dan normaal.
In vrijwel heel Zeeland kwam maar één vorstdag voor (2 december) In Westdorpe kwamen vijf vorstdagen (minimumtemperatuur lager dan 0 graden) voor; 2 december was daar een ijsdag, in de mist bleef de hele dag vriezen met een laagste temperatuur van -2.4 graden. De hoogste temperatuur werd op 31 december in Westdorpe gemeten: 13.8 graden.

December was in een groot deel van het land somber. In Vlissingen scheen de zon nog 45.3 uren tegen 52.1 uren normaal, Westdorpe meldde 36.8 uren zonneschijn. Landelijk gezien was het zonnigst op Terschelling met 47.3 uren, op het vliegveld bij Maastricht was het zeer somber met slechts 16.1 uren zon.

Volgens de voorlopige gegevens viel gemiddeld over Zeeland 124 mm tegen 81 mm normaal. De maandsommen lopen uiteen van 100 mm in Middelburg tot 141 mm in Breskens.