December 2017: zacht, zeer nat en vrij somber

Met in Vlissingen een gemiddelde temperatuur van 5.7 graden tegen een langjarig gemiddelde van 4.9 graden was december zacht. In Westdorpe was het etmaalgemiddelde 5.0 graden tegen 4.1 graden normaal. Het was voor de zevende achtereenvolgende keer dat december warmer verliep dan normaal.
In vrijwel heel Zeeland kwam maar één vorstdag voor (2 december). In Westdorpe kwamen zes vorstdagen (minimumtemperatuur lager dan 0.0 graden) voor. De tweede december was daar een ijsdag: in de mist bleef het de hele dag vriezen met een laagste temperatuur van -2.4 graden. De hoogste temperatuur werd op 31 december in Westdorpe gemeten: 13.8 graden, een nieuw dagrecord.

December was in een groot deel van het land somber. In Vlissingen scheen de zon nog 45.3 uren tegen 52.1 uren normaal. Westdorpe meldde 36.8 uren zonneschijn. Landelijk gezien was Terschelling de zonnigste plek met 47.3 uren zon, op het vliegveld bij Maastricht was het zeer somber met slechts 16.1 uren zonneschijn.

Gemiddeld over Zeeland viel 127.9 mm regen en sneeuw tegen 80.6 mm normaal. De maandsommen liepen uiteen van 109.5 mm in Krabbendijke tot 141.1 mm in Breskens. Landelijk was het het natst in Deelen met 176.1 mm, Nagele meldde met 79.5 mm de laagste maandsom.