Thunberg: gebruik stemrecht tegen klimaatverandering

Politici moeten zich verenigen in de strijd tegen klimaatverandering. En inwoners van de Europese Unie moeten hun stemrecht gebruiken om de klimaatcrisis te bezweren. Dat zei het Zweedse klimaatmeisje Greta Thunberg in Straatsburg tegen Europees Parlementariërs.

“We moeten druk zetten op parlementen en op de oudere generatie, zodat ze begrijpen wat de betekenis is van de klimaatverandering”, zei Thunberg. En ook: “Jullie moeten nu naar ons [kinderen] luisteren. Wij kunnen niet stemmen. Jullie moeten stemmen voor je kinderen en kleinkinderen.”

Greta Thunberg mocht niet het voltallige parlement toespreken. Ze sprak haar woorden in de milieucommissie.

Op de foto: Greta Thunberg spreekt Europese politici toe. Bron foto: Europees Parlement.