Hitteplan van kracht

Het is warm en omdat ook voor de komende dagen hitte wordt verwacht is het hitteplan van kracht. Daarin waarschuwt het RIVM voor hitte en zonkracht en roept op om alert te zijn op gezondheidsklachten bij met name ouderen, baby’s en mensen met een zwakke gezondheid.

Het hitteplan geldt voor de provincies Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant en Limburg. In het zuidoosten lijkt het warme weer de hele week aan te houden, in de kustprovincies lijkt het minder lang te duren. Ook de nachten blijven warm; het wordt niet veel kouder dan een graad of 20. Er is weinig wind en de luchtvochtigheid is hoog, waardoor het benauwd aan kan voelen, zegt ket RIVM. 

Punten uit het hitteplan:

•    Drink voldoende; 
•    Draag dunne kleding die bescherming biedt tegen verbranding door de zon;
•    Zoek de schaduw op; 
•    Smeer de huid in met zonnebrand;
•    Beperk lichamelijke inspanning in de middag;
•    Houd de woning koel door zonwering, ventilator of airconditioning;
•    Let extra op mensen in je omgeving die zorg nodig hebben. 

Zie voor meer info de website van het RIVM.