Februari 2021: zonnig, vrij droog en op de meeste plaatsen zacht

Met een gemiddelde etmaaltemperatuur in Westdorpe van 5.1 graden tegen 4.1 graden volgens het langjarig gemiddelde (periode 1991-2020) was februari zacht. Wilhelminadorp kwam tot een gemiddelde van 5.0 graden.
In Vlissingen daarentegen bedroeg de gemiddelde temperatuur 4.3 graden tegen 4.6 graden normaal en was februari dus iets te koud. De oorzaak ligt in de lagere maximum- en minimumtemperaturen op dat station in de periode met uitzonderlijk zacht weer eind van de maand. Na de vorstperiode was de temperatuur van het water in de Westerschelde gedaald tot 3 graden en de met zuidelijke wind aangevoerde zachte lucht koelde flink af alvorens de thermometer van het station te bereiken.

De vorstperiode duurde precies één week: van 7 t/m13 februari. In Westdorpe en Wilhelminadorp kwamen 7 ijsdagen (maximumtemperatuur <0.0 graden) voor, Vlissingen meldde 5 ijsdagen. Het aantal vorstdagen (minimumtemperatuur <0.0 graden) bedroeg op alle drie de Zeeuwse KNMI-stations 9.
Tot strenge vorst is het in Zeeland niet gekomen: de laagste temperaturen waren -5.5 graden in Vlissingen, -6.6 graden in Wilhelminadorp en -9.1 graden in Westdorpe.
Uitzonderlijk zacht was het van 20 t/m 25 februari: op de meeste plaatsen kwam de temperatuur zes dagen achtereen boven de 15 graden, tot dusver was 3 achtereenvolgende van die lenteachtige dagen het record. In Vlissingen kwam de temperatuur overigens alleen op de 24e iets boven de 15 graden.
De hoogste temperatuur in Zeeland was 18.3 graden op 24 februari in Westdorpe.

De zon scheen in Vlissingen 134.3 uur tegen 76.3 uur normaal. Wilhelminadorp meldde 134.1 en Westdorpe 127.9 uren zonneschijn. Landelijk was het het zonnigst in Ell met 142.4 uur zon, op Terschelling scheen de zon het minst: 94.4 uren. .

Gemiddeld over Zeeland viel 48,2 mm neerslag, deels in de vorm van sneeuw tegen 60.9 mm volgens het nieuwe langjarig gemiddelde (1991-2020). De maandsommen lopen uiteen van 39.0 mm in Noordgouwe tot 61.9 mm in Kapelle.
Landelijk werd de minste neerslag gemeld vanuit Schagen (25.7 mm), Schinnen meldde met 85.3 mm de hoogste maandsom.