Overheden trekken geld uit voor veranderend klimaat

 

Overheden trekken meer geld uit om Nederland voor te bereiden op de klimaatverandering. Het Rijk, Waterschappen, gemeenten en provincies hebben afspraken ondertekend. De Zeeuwse gedeputeerde Ben de Reu tekende namens de gezamenlijke provincies.

-lees verder onder de foto-

klimaatondertekening 1
De ondertekenaars van de klimaatafspraken, met links de Zeeuwse gedeputeerde Ben de Reu. Bron foto: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

In het klimaatpotje zit 600-duizend euro. Volgens het Rijk is dat onder meer bedoeld om meer groen te planten, of om water in natte perioden op te vangen (zodat de boel niet onderloopt) en in droge perioden te gebruiken (zodat de planten niet dood gaan).

Aan de slag
Minister Cora van Nieuwenhuizen noemt het een “echt aan-de-slag-akkoord” om de leefomgeving klaar te maken voor de gevolgen van de klimaatverandering. Dit jaar is de klimaatverandering al duidelijk door de weerextremen, met droogte in Nederland, en soms hevige regenbuien waardoor straten onderliepen.

Om te bepalen waar het geld naar toe gaat komen er stresstesten die op regionaal niveau uitwijzen waar de grootste problemen zitten, en welke oplossingen de beste kansen bieden.